Oral-B iO review: Onze ervaring met de Oral-B iO 9s

191
© Oral-B

Trending deelt zijn ervaring met de Oral-B iO 9s en testte deze elektrische tandenborstel onlangs uit. We hadden het geluk deze enkele weken te mogen proberen. Geen idee hoe dikwijls jullie je tandenpoetsen, maar wij doen dat ’s morgens en ’s avonds voor het slapengaan.

Bekijk direct de voordeligste prijs voor de Oral-B iO bij onderstaande webshops

Uiterlijk

De Oral-B iO 9s is een heel stuk mooier, moderner, eleganter dan zijn voorganger(s). De grote en het gewicht zijn ongeveer hetzelfde gebleven. Wat ons wel heel erg opviel was het geluid. De Oral-B iO 9s is heel stuk stiller en vooral aangenamer. De toestellen zijn momenteel in het wit, zwart en ja zelfs in roze verkrijgbaar. Op het mooie LED-display kan je bij dit model ook de verschillende poetsstanden bekijken. Alle info op het display is heel duidelijk.

Het gebruik

De Oral-B iO 9s elektrische tandenborstel is komt Plug & Play uit de doos en reeds grotendeels opgeladen. Je kan hem dan opladen wanneer je dit het beste past. Er zijn twee knoppen die heel makkelijk zijn in gebruik en vooral zeer duidelijk. De ene knop zet je de tandenborstel uit, met de andere kies je jouw favoriete poetsprogramma. Je kiest je poetsprogramma uit, druk daarna op de aan/uit knop en de standaard timer van 2 minuten wordt automatisch gestart. Zo wordt ook bijgehouden hoelang je effectief poetst.

Dit zijn de 7 verschillende poetsstanden:

  • Daily Clean
  • Gum care
  • Sensitive
  • Super sensitive
  • Whiten
  • Intense
  • Tongue clean
Oral-b iO
© Oral-B

De Oral-b app

De Oral-B iO 9s samen met een de App is een onmiskenbaar combo. De app gebruikt een soort van 3D tracking om deze zo via 16 verschillende zones te koppelen aan jouw gebit. De app analyseert aan de hand van je poetsgedrag realtime of je overal gepoetst hebt. Via de statistieken in de app kan je kijken waar je jezelf kan verbeteren in het tandenpoetsen. De Oral-B iO 9s met de app is echt top en onderscheid er zich dan ook mee van de rest!

De Batterij

De batterij gaat vrij lang mee, maar wat er vooral verschillende is, is dat deze relatief snel kan opladen. Toch in vergelijking met ouder modellen. Opladen kan via de nieuwste magnetische lader Oral-B of via het bijgeleverde oplaadbare etui, deze laatste komt goed van pas als je op reis gaat.
Als je twee maal per dag 2 minuten poetst kom je ongeveer een 3-tal weken toe met één oplaadbeurt.

Prijs van de Oral-B iO 9s

De prijs van de Oral-B iO 9s is nogal aan de hoge kant, standaard kost deze ongeveer €399. Maar je kan hem bij onderstaande (en bovenstaande) webshops alvast een stuk goedkoper aankopen. Je kan de Oral-B iO 9s goedkoop kopen doormiddel van promoties en of eventuele cashback acties.

Bekijk promoties en korting voor de Oral-B iO

Kan ik de gewone Oral-B opzetborstel gebruiken op Oral-B iO?

De Oral-B gentle care is een fijne opzetborstel met een fijn en zacht gevoel. Deze zorgt goed voor je tandvlees en komt in alle hoeken en voorkomt gaatjes. Een echte aanrader voor mensen met gevoelige tanden en tandvlees. Jammer, maar je kan deze opzetborstel alleen gebruiken als je een Oral-B tandenborstel van de iO series bezit. Je kan dus de gewone opzetborstels niet gebruiken op een Oral-B iO toestel.

Ons oordeel

Een top super de luxe elektrische tandenborstel die je een echt goede poetservarign biedt. De app is geweldig om te zien waar je goed, niet goed of te hard gepoetst hebt. Laadt snel op, gaat best lang mee. Alleen is de prijs wat aan de hoge kant, maar dat nemen we er graag bij. Gebruik je verschillende Oral-B elektrische tandenbortsels in he gezin, dan kan je de lader niet meer delen. Ook de opzetborsteltjes zijn anders.