Beste robotstofstuiger dierenharen

160
© Pexels

Welke is nu de beste robotstofzuiger voor dierenharen? Jij hebt huisdieren en het lijkt dat een robotstofzuiger handig is om overweg te kunnen met al die dierenharen? Strak plani Maar, niet alle robotstofzuigers zijn geschikt voor honden- en kattenharen. Hiervoor heb je dan ook een robot nodig met ronddraaiende middenborstels. Deze pakken de haren beter op van de grond dan eentje met een zuigmond zonder borstels. Bovendien zorgen deze er ook voor dat de zuigmond niet verstopt raakt.

Bekijk hier de beste robotstofzuigers

Zoals je al wel kon lezen zijn er heel wat verschillende types robotstofzuigers voor het gewone huishouden. Echter, als je huisdieren hebt zoals honden en katten dan is een specifieke robotstofzuiger meer aangewezen. Deze speciale robotstofzuigers zijn ervoor gemaakt om zowel meer haartjes op te pikken maar meestal ook met een sterkere HEPA filter. Waarbij HEPA staat voor high-efficiency particulate air, een sterkere filter is beter in staat om de totale hoeveelheid kleine stofdeeltjes (0,3 micrometer) bij te houden en op te vangen. Dit wordt uitgedrukt in de retentie van deze stofdeeltjes.

Alhoewel dat deze toestellen iets duurder zijn in prijs zal je zeker kunnen genieten van de pure kracht die ze te bieden hebben. Mer deze toestellen zal je niet meer iedere avond zelf aan de slag moeten om het huis haarvrij of stofvrij te maken van je geliefde viervoeter(s). Alhoewel het internet volstaat van leuke filmpjes van honden en katten die rondjes rijden op een robotstofzuiger kan je onaangename verassingen beter vermijden zoals het uitsmeren van urine of uitwerpselen, daarom kijk je best eerst hoe je huisdier met de robotstofzuiger omgaat.