Voetbal is een van de populairste sporten ter wereld en wordt op tal van plekken gespeeld. Er wordt gespeeld in diverse stadions en op verschillende soorten velden. Zo zijn er ook voetbalaccommodaties te vinden op ongekende plekken. Hieronder een overzicht van enkele fascinerende stadions.

1. Vesturi á Eiðinum stadion op de Faëroer Eilanden
faore-stadium

Dit stadion ligt op de Faëroer eilanden en er kunnen 3000 toeschouwers in. De club FC Suduroy speelt hier zijn thuiswedstrijden.  Bij een flinke misser ligt de bal zo in het water, maar dat is geen probleem. Rondom wedstrijden dobbert er iemand in een bootje om ballen te verzamelen.

2. Gayfield Park in Schotland

Gayfield Park

Dit in Schotland gelegen stadion van Arbroath FC ligt ook erg dicht aan zee, namelijk slechts vijf meter. Vooral in de wintermaanden is het er koud vanwege de harde en koude wind vanaf de Noordzee. In het stadion kunnen 5900 fans.

3. Marina Bay Floating Stadium in Singapore
marina bay singapore
Als je dacht dat het niet gekker kon, dit stadion ligt zelfs op het water. Het is omgeven door een dertig meter hoog hekwerk. De afmeting van het veld is 120 bij 83 meter. Op de tribune ernaast kunnen 30.000 mensen zitten. Het veld wordt door diverse teams gebruikt.

4. Estadio Omnilife in Mexico

Estadio-Omnilife

Dit stadion, ontworpen door het gerenommeerde Franse architectenbureau Studio Massaud Pouzet,heeft de vorm van een vulkaan. Onder meer de parkeerplaatsen zijn onder het groen weggewerkt. Het dak van het stadion moet de wolk boven de krater voorstellen. Chivas Guadalajara speelt zijn thuiswedstrijden in El volcán. Het stadion heeft een capaciteit van 45.500 toeschouwers.

5.  Mmabatho Stadium in Zuid Afrika
mafikeng

Dit stadion is fascinerend vanwege de indeling van de tribunes. Vanuit verschillende hoeken staan tribunevakken op het veld gericht. Het werd in 1981 gebouwd door een Russisch bedrijf en het is een multifunctioneel stadion dat plaats biedt aan 59.000 fans. Er worden echter vooral voetbalduels afgewerkt.

6. Cocodrilos Sports Park in Venezuela
cocodrilos-stadium-caracas-venezuela2

Opvallend aan dit stadion is dat het tegen een berg aanligt. Vroeger lag er op de plek van het stadion een granieten steengroeve. Het stadion met 3500 plaatsen is multifunctioneel, maar er worden vooral voetbalwedstrijden gespeeld.

7. Estádio Municipal de Braga in Portugal
estadio_braga_2

Dit is de thuishaven van de Portugese club SC Braga. Het werd gebouwd voor het EK van 2004 en er kunnen iets meer dan 31.000 mensen in. Het bijzondere aan het stadion is dat het achter één goal geen tribune is, maar een grote rotswand. Aan de andere kant is een heuvel te zien.

8.Il Janguito Malucelli, Eco-stadion, in Brazilië
eco stadium

Il Janguito Malucelli, ook bekend als Eco-stadion, ligt in de Braziliaanse stad Curitiba. Het werd gebouwd in 2007 en er zijn alleen gerecycleerde en natuurvriendelijke materialen gebruikt. Zo is er ook geen cement gebruikt. De tribunes zijn op de heuvel en er kunnen 6000 toeschouwers in.


Een ongekende plek voor een voetbalveld. Dit stadion van de Kroatische club HNK Trogir is gelegen tussen twee beschermde monumenten. Het ligt tussen het Kamerlengo kasteel uit de vijftiende eeuw en de toren van St. Marco. In het stadion kunnen duizend mensen, maar waar zal de aandacht naar uit gaan bij de toeschouwers? Het voetbal of de monumenten?