6 Duitse kastelen die een bezoekje waard zijn

603

In Duitsland beschikken ze over pareltjes van kastelen die zelfs de mooiste locaties uit de sprookjes van Disney helemaal van de kaart vegen. Het is dan ook een aanrader om eens alle mooie kastelen van Duitsland te bezichtigen. Een stedentrip of citytrip naar één van deze Duitse steden is dan ook een aanrader.

 

Residenz in München
De Residentie van München was een stadsresidentie in de Duitse stad München. Hier verbleven Beierse hertogen, keurvorsten vanaf 1623 en Beierse koningen van 1806 tot 1918.
munchen1

 

Neuschwanstein, in de buurt van Füssen
Neuschwanstein in Beieren is een kasteel in het dorp Hohenschwangau in de gemeente Schwangau bij Füssen. Gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van koning Ludwig of Lodewijk II van Beieren.
fussen

 

Reichsburg in Cochem
De Rijksburcht Cochem is een op een berg gelegen hoogteburcht in het Duitse stadCochem aan de Moezel. De rijksburcht ligt 100 meter boven de stad en diende in de middeleeuwen als tolburcht om tol te heffen.
cochem

 

Nymphenburg kasteel in München
Kasteel Nymphenburg is een barok kasteel in de Duitse stad München, dat vroeger de zomerresidentie vormde van het Beierse Hof. Aan de westzijde sluit het Kasteelpark Nymphenburg erop aan.
munchen4

 

Hohenzollern in Stuttgart
Het kasteel Hohenzollern is een Duits vorstengeslacht, oorspronkelijk afkomstig uit Zwaben. Uit het geslacht kwamen monarchen van onder meer Pruisen, het Duitse Keizerrijk en Roemenië voort.
stuttgart5

 

Wernigerode Kasteel in Wernigerode
Het kasteel Wernigerode was een middeleeuws kasteel/burcht in de Duitse stad Wernigerode die vooral door de Duitse keizer werd gebruikt bij de jacht in de Harz.
wernigerode7