De 10 Meest Gesproken Talen Ter Wereld

365

Het begrip taal heeft in het algemeen betrekking op elke min of meer complexe vorm van communicatie in de vorm van tekens, die gezamenlijk een systeem vormen. De term kan daarbij betrekking hebben op het systeem als geheel waarvan de tekens de individuele bouwstenen vormen, of op slechts een of enkele van de tekens afzonderlijk. Aan het eind van de 20ste en aan het begin van de 21ste eeuw waren er volgens bepaalde schattingen ruim 6.000 levende talen. Dit is de top 10 van de meest gesproken talen ter wereld! In deze top tien kijken we naar mensen die een bepaalde taal als moedertaal spreken of als tweede taal.

10. Zwahili: 140 miljoen sprekers

De officiële naam is Kiswahili en het wordt gesproken door veel groeperingen die verspreid in Afrika wonen, zoals Zuid Afrika, Tanzania, Kenia, Oeganda, Rwanda enz… Het is slechts een officieel erkende nationale taal in Tanzania, Kenia, Oeganda en de Democratische Republiek Congo. Oorspronkelijk komt de taal van de Oost-Afrikaanse kustbevolking, maar tegenwoordig is het in heel Midden- en Oost Afrika een gangbare taal.

9. Indonesisch: 163 miljoen

8. Portugees: 217 miljoen

Portugees is de officiële hoofdtaal van Portugal, maar ook van onder meer Brazilië, Mozambique, Angola, Kaapverdië en Guinee-Bissau.

7. Bengaals: 250 miljoen

bangla

Met een kwart miljard sprekers is Bengaals waarschijnlijk een van de minst bekende talen bij het Westerse publiek, van deze lijst. Toch is het dus een erg veel voorkomende taal. De meeste inwoners van Bangladesh spreken Bengaals, maar ook grote delen van India is voornamelijk Bengaals-sprekend.

6. Russisch: 272 miljoen

5. Arabisch: 353 miljoen

4. Hindi: 380 miljoen

Het Hindi is een Indo-Arische taal die voornamelijk in India wordt gesproken, maar ook in Nepal, Pakistan en op de Fiji Eilanden.

3. Spaans: 466 miljoen

2. Engels: 765 miljoen

1. Mandarijns: 1,026 miljard

chinese

De Chinese taal, het Mandarijns, is de meest gesproken taal over de hele wereld. In totaal spreken zo’n 848 miljoen mensen op deze aarde Mandarijns als eerste taal en nog eens 175 miljoen spreken het als tweede taal.