Olifanten, giraffen, walvissen, neushoorns, octopussen… Er bestaan heel wat dieren die bepaalde vreemde kenmerken hebben. Maar wedden dat u nog nooit zulke bizarre exemplaren zag als de dieren die wij voor u verzamelden? Je gelooft je ogen niet!

 

1 Tarsier

De Tarsier is een aap die in Zuidoost-Azië leeft. Bijzonder aan het beestje zijn de ogen, die enorme proporties aannemen. Hun ogen zijn zo groot als hun brein.

 

weird-animals1

 

 

2 Neusaap

Deze apen zijn één van de grootste diersoorten ter wereld en leven in Azië. Hun opvallendste kenmerk is… hun neus. Die gebruiken ze om een partner aan te trekken. Om het komisch effect van de dieren nog te vergroten, gebruiken de mannetjes hun neus als toeter, om zo te communiceren.

 

 weird-animals3

 

 

3 Narwal

De narwal is een arctische tandwalvis die behoort tot de familie van de grondeldolfijnen. De soort wordt ongeveer 4 tot 5 meter lang, waarbij de slagtand niet is meegerekend. Door de slagtand lijken ze wel wat op onderwater eenhoorns. De narwal leeft in de arctische wateren rond Groenland, Canada en Rusland.

 

weird-animals7

4 Girafkever

De Girafkever is een insect. Het ontleent zijn naam aan zijn lange nek. Het insect leeft in Madagascar.

 

weird-animals9

 

 

 5 Cape Rain Frog

Deze kleine kikker leeft in Zuid-Afrika en leeft in een mediterraanse vegetatie.

 

weird-animals8

 

6 Roughback Batfish

Deze vleermuisvis vind je langs de kust van de Atlantische Oceaan, van North-Carolina in de VS tot in Brazilië.

 

weird-animals16

 

7 Basket Star

Basket stars of mandsterren zijn groepen kleine sterren, met heel wat meertakkige armen. Ze leven in de diepe zee en kunnen tot 35 jaar oud worden.

 

weird-animals11

 

 

8 Kerstboomworm

De Kerstboomworm is een buisvormende worm die op tropische koraalriffen overal ter wereld leeft. Ze hebben twee boomvormige uitstulpingen.

weird-animals13

 

 

9 Pigbutt worm/ Flying buttocks

De Pigbutt worm is een recent ontdekte soort worm, gevonden in het Monterey Bay Aquarium Research Institute. De worm is rond en is ongeveer zo groot als een hazelnoot. Het beestje lijkt nog het meest op… een paar billen.

weird-animals19

 

 

10 Inktvis met tanden

Deze inktvis met tanden is de Promachoteuthis sulcus. Er is slechts één exemplaar van gevonden, in de zuidelijke Atlantische oceaan.

 

weird-animals20