‘De avonturen van Winnie de Poeh’ is verkozen tot beste kinderboek uit de Engelstalige literatuur. Maar wat maakt die malle ouwe beer zo populair? De gekke avonturen die hij beleeft in het Honderd Bunderbos? Of het feit dat hij steeds goedgeluimd is en altijd klaar staat voor zijn vrienden? Zijn dapperheid of naïviteit? Zijn modernisering door Disney?

Oh, drommels, het is moeilijk te kiezen. Daarom maakten we een lijstje met alle goede eigenschappen van Poeh Beer. 

 

 

1. Zijn zin voor avontuur en ontdekkingstochten

winnie_the_pooh_s_ordeal__part_4__by_psudders0121-d6xskue

Of zijn hoofd nu vastzit in een honingpot of hij door zijn bolle buik klemzit in een konijnenhol, Poeh beleeft elke dag knotsgekke avonturen. Want: ‘wienie waagt nie wint’!

 

2. Zijn grote hart

imagesA05T8Z2F

Winnie de Poeh staat altijd klaar voor zijn vriendjes uit het Honderd Bunderbos en natuurlijk voor zijn grote vriend Janneman Robinson.

 

3. Zijn onstilbare honger naar honing

honing

Dankzij zijn honingverslaving komt Poeh in meerdere avonturen terecht, zo vermomt hij zich o.a. in een ballon als vies regenwolkje om niet herkent te worden door de bijen. We kunnen zijn voorliefde voor het zoete genot dus alleen maar toejuichen.

 

4. Zijn filosofische uitspraken en beroemde denkblik

denken

“People say nothing’s impsossible, but I do nothing everyday,” en dergelijke ovepeinzingen gebeuren voor de spiegel of op een eenzame boomstronk. Meestal gevolgd door een denkblik waar August Rodin wellicht zijn inspiratie haalde en de moeilijk verkeerd te interpreterende woorden ‘denk, denk’.

 

5. Zijn dapperheid

winnie

Hoewel hij maar een kleine beer is (let op het verschil in hoogte tussen Winnie en Janneman), is Poeh altijd bereid zijn vrienden in nood te helpen. En dan vooral de hyperangstige Knorretje.

 

6. Zijn opgewekt humeur

winnie-the-pooh-0985-enjoy-today

Winnie de Poeh is altijd goed gezind, zijn vrolijke karakter is besmettelijk.

 

7. Zijn hangbuikje, waar hij trots op is

images4689G11H

Deze beer is goed voorzien van oren en poten, dat komt natuurlijk door het verorberen van al die honing. Maar Poeh heeft geen complexen over zijn lichaam en is trots op zijn rondingen. Bovendien brengt ons dat bij het volgende puntje.

 

8.  Zijn hoge knuffelbaarheidsfactor

tumblr_mrgnk9CgUZ1s2589qo1_500

Hij is en blijft een teddybeer. Niet alleen van Janneman, maar van alleman!