‘Think different’. ‘Freedom of speech’. ‘Nespresso, what else?’ Bekende  bedrijven en merken staan gekend om hun catchy slogans. Alleen kunnen die motto’s wel eens misleidend zijn. Daarom besloten een  aantal ‘eerlijke zielen’ de slogans om te vormen naar een kopie die meer rechtdoorzee is. Geef nu zelf toe, ‘Helps you poop’ is toch een veel grappigere en eerlijkere lijfspreuk voor Activia? Hier zijn alvast 7 onverbloemde slogans van beroemde handelsmerken.

1) Wikipedia

De slogan van Wikipedia, ‘The Free Encyclopedia’, geeft duidelijk weer wat het doel is van het netwerk. Het is gratis en bevat een enorme hoeveelheid aan informatie. Toch geeft de alternatieve slogan een beter beeld van het Wikipediagebruik. Studenten doen niets liever dan allerhande informatie klakkeloos overnemen. Dus een grote ‘thank you’ verdient de site wel.

00382572

2) Activia (Dannon)

Hoe aantrekkelijk Dannon ook zijn nummer één yoghurt wil overbrengen, iedereen weet waarom het ‘groene potje’ gegeten wordt. Het in gang zetten van de stoelgang via een bacterie die ‘Bifidus Acti Regularis’ heet, klinkt natuurlijk niet erg appetijtelijk. Toch is de slogan ‘Helps you poop’ enorm grappig.

00382582

3) Urban Outfitters

Wie hip en trendy gekleed wil zijn, moet zeker eens langsgaan bij de Amerikaanse winkelketen Urban Outfitters. Toch lijkt die de laatste tijd het woord ‘urban’ wat te serieus te nemen. Kledingstukken krijgen dan ook vaak de stempel ‘zwerverskleding’ opgeplakt. Truien met gaten in en sjofele schoenen die aan hoge prijzen over de toonbank gaan. Fashionlovers bedachten alvast deze nieuwe slogan.

00382592

4) Internet Explorer

De irritatie die internet explorer opwekt, is alom bekend. Een pagina die pas na een uur compleet geladen is en dan weer sluit door ‘technische problemen’. Veel mensen gebruiken de explorer dan ook alleen maar om andere browsers (zoals Google Chrome) te downloaden.

00382632

5) Ikea

Het Zweedse interieurbedrijf Ikea, dat ten minste in elk huis een kast heeft staan, was een reddende engel voor menig doe-het-zelver. Toch lukt het niet iedereen om hun meubels in één poging in elkaar te zetten. Vooral de overgebleven stukjes, die nergens lijken in te passen, zorgen er vaak voor dat het koudzweet uitbreekt.

00382672

6) Instagram

In het ‘selfietijdperk’ is niets zo belangrijk als het bewerken van foto’s. De Instagram applicatie kwam er dan ook snel aan als redder in nood. Zwart-wit, vintage of een spiegeleffect. Alles wat toegepast kan worden op een foto is inbegrepen. Toch zien velen de app nog altijd als een manier om lelijke foto’s aantrekkelijker te maken.

00382692

7) Monopoly

Wanneer een gezellige avond zonder televisie op het programma staat, zijn gezelschapsspelletjes vaak niet veraf. Het bestverkochte bordspel blijft natuurlijk Monopoly. De combinatie van doordachte beslissingen en inspelen op de zetten van je tegenstanders zorgen vaak voor frustraties en onmacht. Of mensen hier al dan niet hun vrienden door verliezen, blijft gissen.

00382722