Wanneer je je in moeilijke tijden bevindt, is het soms moeilijk om goed voor je lichaam te blijven zorgen. Wanneer je dat echter niet doet, begin je je steeds rotter te voelen. Het is makkelijk om toch goed voor jezelf te blijven zorgen nadat bijvoorbeeld je relatie net over is. Deze vijf tips zouden je daarmee kunnen helpen.

1. Zorg dat je voldoende fruit en groente blijft eten.
Groente en fruit hoef je niet altijd klaar te maken. Zo zou je al makkelijk druiven kunnen pakken of een plakje tomaat op je boterham kunnen doen. Het is echter wel belangrijk dat je gezond blijft eten en daarbij kunnen groente en fruit al erg helpen. Ook zijn smoothies met groente en fruit altijd goed.

2. Blijf bewegen
Je lichaam heeft sport en beweging nodig. Het zorgt ervoor dat je gezond blijft en daarnaast kun je tijdens het sporten je hoofd volledig leegmaken. Sporten is dus niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de nodige afleiding.

3. Sta open voor liefde van anderen.
Wanneer het even minder gaat, zie je al snel de negatieve kant van alles en iedereen. Doe dat echter niet. Blijf openstaan voor de liefde van anderen en deel je problemen. Dat helpt je namelijk vooruit!

gezond

View post on imgur.com

4. Neem de tijd om afstand te nemen van stress.
Het is niet altijd makkelijk om de stress te laten ontsnappen, maar het is wel belangrijk om daar de tijd voor te nemen. Door te letten op de ademhaling en door te ontspannen, kun je al een stuk rustiger worden. Ook muziek luisteren of yoga oefeningen doen zouden al kunnen zorgen voor minder stress.

5. Zorg dat je voldoende slaapt.
Nachtrust is enorm belangrijk. Minimaal acht uur slapen moet dan ook dagelijks gebeuren. Lukt het niet om ’s nachts aan voldoende slaapuren te komen, zou het ook kunnen om overdag nog even te gaan liggen. Elk uurtje is meegenomen om gezond te blijven.

6. Neem de tijd om ook eens te lachen.
Het is niet altijd makkelijk om voldoende te lachen wanneer je je in moeilijkere tijden bevindt, maar het is wel belangrijk. Zet bijvoorbeeld een grappige serie op of kijk naar een show van een cabaretier. Lachen gegarandeerd!