stervende mensen

Vaak proberen we in het leven andere mensen blij te maken door graag voor te komen zoals zij dat graag willen, maar dat hoeft niet. Hieronder zijn vijf dingen te vinden waar stervende mensen spijt van hebben. Zeer leerzaam zijn de tips en ze zetten je aan tot nadenken. Deze vijf dingen worden het vaakst genoemd door mensen die bijna hun laatste adem uitblazen.

1. “Ik zou wensen dat ik de moed had gehad om mijn eigen leven te leiden en niet het leven dat anderen graag wilde dat ik zou leiden.”
Het is niet gek dat je graag doet wat andere zeggen, maar uiteindelijk ga je daar spijt van krijgen. Je eigen dromen zullen dan namelijk nooit vervuld worden.

2. “Ik zou wensen dat ik contact had gehouden met mijn vrienden.”
Als je je laatste adem uitblaast, gaat het er niet meer om hoeveel spullen je hebt of hoeveel geld je hebt verdiend. Pas dan merk je hoe fijn en belangrijk het is om vrienden te hebben.

3. “Ik zou wensen dat ik niet zoveel gewerkt had.”
Werken moeten we allemaal om aan geld te komen, maar iets minder werken is niet erg. Leg soms het werk eens neer en zorg dat je leuke herinneringen en ervaringen op kan gaan doen.

4. “Ik zou wensen dat ik mezelf wat meer geluk had gegund.”
Het is belangrijk dat er ook van het leven genoten wordt. Soms moet de tijd genomen worden om jezelf eens gelukkig te voelen. Zelfs uit de kleinste dingen kan geluk gehaald worden.

5. “Ik zou wensen dat ik de moed had gehad om mijn gevoelens te uiten.”
Wanneer je van iemand houdt, is het niet verkeerd om dat zo nu en dan eens te vertellen. Spreek uit wat je voelt, voordat het te laat is.