succesvolle-mensen-lunch

Spendeer jij je middagpauze ook af en toe met een ongezonde maaltijd aan je bureau? Of zit jij in de eetzaal de hele tijd op je smartphone en vergeet je te babbelen met de mensen om je heen? Dan is het nu de moment om daarmee te stoppen. Dit artikel toont je immers dertien zaken die succesvolle mensen doen tijdens de lunch. En daar horen ongezonde maaltijden, smartphones en eten aan je bureau
alleszins niet bij.

1. Ze vergeten de lunch niet in te plannen in hun agenda.

Succesvolle mensen plannen nooit een vergadering op conferentie op de middag. Hun lunchpauze is heilig en ze zorgen er dan ook elke dag voor dat ze minstens tien minuten vrij hebben om te gaan lunchen. Tijdens de lunch denken ze na over het verloop van de rest van de dag.

2. Ze lunchen niet aan hun bureau

Ook al hebben ze veel werk, succesvolle mensen zullen nooit of te nimmer eten aan hun bureau. Dus heb je in het vervolg het gevoel dat je nog bergen werk hebt en zo weinig tijd? Ga dan toch weg van je bureau en eet je lunch in de refter of in het park op. Je zal zien dat je je nadien veel beter zal kunnen concentreren.

netwerken

3. Ze netwerken

Ga niet elke dag aan tafel zitten bij hetzelfde groepje, maar probeer minstens een keer per week te lunchen met iemand anders. Op die manier leer je immers andere mensen kennen en kom je nieuwe dingen te weten over het bedrijf en de andere afdelingen.

4. Ze maken lijstjes en plannen hun dag

De lunchpauze is niet alleen een geschikt moment om te eten, maar het is ook het perfecte moment om lijstjes te maken. Maak tijdens de lunch bijvoorbeeld een boodschappenlijstje of een to-do list van alle huishoudelijke taken die je deze week nog moet doen. Lijstjes maken helpen bij het organiseren van je leven en uit onderzoek blijkt dat georganiseerde mensen minder last hebben van stress waardoor ze beter presteren op het werk.

5. Ze maken tijd om te eten

Heel wat mensen hebben het idee dat ze tijdens de lunchpauze snel moeten eten zodat ze daarna weer vlug aan het werk kunnen. Het eten van fastfood is dan ook een voor de hand liggende keuze. Dat is echter een verkeerde ongesteldheid. Succesvolle mensen nemen namelijk uitgebreid de tijd om gezond te eten en staan stil bij elke hap die ze in hun mond steken. Laat die ongezonde maaltijden dus links liggen en kies voor een gezond broodje of slaatje. Hierdoor zal je je tijdens de namiddag beter kunnen concentreren.

sporten

6. Ze gaan sporten

Sporten tijdens de middag bezorgt je niet alleen een uitstekende conditie, maar helpt je ook bij het verhogen van je concentratieniveau. Wie ’s middags een halfuur gaat sporten, heeft meer energie en zal zich beter kunnen toeleggen op zijn/haar werk. En dat zal de baas natuurlijk graag zien.

7. Ze denken na over hun voormiddag

Op het werk is er niets zo belangrijk als zelfreflectie. Denk tijdens de middag na over de dingen die je in de voormiddag hebt verwezenlijkt en focus daarbij vooral op je sterke punten. Die gedachtes zullen je zelfvertrouwen een boost geven en zorgen ervoor dat je er in de namiddag weer volledig tegenaan kunt gaan.

8. Ze lezen

Succesvolle mensen houden zich tijdens de middag niet bezig met het lezen van mails of het spelen van spelletjes. Zij kiezen er namelijk voor om een krant, een goed boek of een interessant blogbericht te lezen. Op die manier zijn ze op de hoogte van de laatste nieuwtjes en geven ze hun hersenen ook een pauze tussen al het werken door.

9. Ze vervullen persoonlijke taken

Tijdens hun lunchpauze vervullen succesvolle mensen heel wat persoonlijke taken waarvoor ze anders geen tijd hebben. Ze schrijven bedankbriefjes, sturen een e-mail naar hun vrienden, bellen de loodgieter, …

shoppen

10. Ze doen leuke dingen

Succesvolle mensen gebruiken hun lunchpauze niet alleen om te eten, maar ook om iets te doen dat ze leuk vinden. Zo gaan ze bijvoorbeeld wandelen, winkelen, spreken ze af met vrienden, … Zo’n leuke activiteit tijdens de werkuren voelt aan als een ‘minivakantie’ en zorgt ervoor dat je erna weer voldoende moed en energie hebt om aan de slag te gaan.

11. Ze laten hun gsm en laptop achter op hun bureau

Veel mensen onderschatten hoeveel goede dingen er gebeuren als je even je smartphone of laptop aan de kant legt. Hierdoor heb je aan tafel immers meer tijd voor persoonlijke contacten en kan je het werk even achter jou laten (je hebt immers niet de neiging om constant alle werkgerelateerde mailtjes te bekijken).

12. Ze plannen hun carrière

Neem tijdens de lunch een aantal minuutjes de tijd om eens na te denken over wat je eigenlijk op je werk wil bereiken. Mensen die een concreet doel voor ogen hebben, zullen immers sneller een manier vinden om dat doel te bereiken dan zij die gewoon maar wat aanmodderen. De weg naar de top begint dus met een concreet plan.

13. Ze brainstormen

Succesvolle mensen gebruiken hun middagpauze om na te denken over de toekomst, ideeën, oplossingen en nieuwe concepten die ze kunnen gebruiken op de werkvloer of in hun persoonlijke leven.