Het leven doorbrengen op een tropisch eiland is voor de meeste mensen een droom. Het kleine eiland Palmerston in het midden van de Stille Oceaan is zo’n tropisch eiland. Op het eerste oog lijkt het perfect, maar of het leven er goed is valt te betwijfelen. Palmerston ligt namelijk letterlijk in the middle of nowhere.  Het is moeilijk te bereiken en er wonen amper mensen op het eiland.

De mensen op Palmerston leven een leven dat voor de meeste mensen moeilijk zal zijn. De meeste huizen zijn verankerd aan bomen, zodat ze niet worden weggevaagd met harde wind. De bewoners leven er vredig, maar er is amper wat te beleven. Zou jij op dit eiland kunnen leven?

1. Palmerstoneiland is een van de meest afgelegen plekken in de wereld.
island-nowhere
2. Er leven slechts 62 mensen op het eiland.

island-nowhere2
3. De merendeel van de 62 inwoners stamt af van de Engelsman William Marsters, die zich meer dan 150 jaar geleden op het eiland vestigde.
island-nowhere41
4. Palmerston maakt deel uit van de Cookeilanden, een archipel van diverse eilandjes.
island-nowhere3
5. Het eiland is niet alleen klein, maar ook erg lastig te bereiken. Er bevindt zich veel koraalrif langs het eiland en daarmee is het verbonden met de overige eilandjes. Het rif is te hoog voor watervliegtuigen en daarnaast is de oceaan te ruw voor de vliegtuigen.
island-nowhere5
6. Alleen per boot kan het eiland bereikt worden.
island-nowhere6
7. Ondanks dat Palmerston zeer afgelegen licht, beschikt het wel over moderne middelen. Elektriciteit, internet en signaal voor de telefoon zijn enkele uren per dag beschikbaar.
island-nowhere7
8. Er zijn geen winkels op het eiland en daarnaast zijn er slechts twee toiletten. Het regenwater wordt verzameld om er drinkwater van te maken. Geld wordt alleen gebruikt om goederen uit het buitenland te kopen.
island-nowhere8
9. Het leven is kortom heel anders dan op een ander eiland.
island-nowhere9