We leven tegenwoordig in een maatschappij waarbij veel is gericht op snelheid. Daarbij kun je geen ongemakkelijke kwesties hebben, die ervoor zorgen dat je het moeilijker hebt op een dag. Daarom geven wij je enkele tips waardoor het leven een stuk makkelijker wordt.

1. Sleutels verwijderen
Sleutels van een sleutelbos verwijderen is soms een enorme opgave. Oplossing? Haak een nietjesverwijderaar in het ringetje en schuif zo de sleutel gemakkelijk van de ring af.

2. Blender schoonmaken
Een blender schoonmaken is een lastig klusje. Het kan echter vrij simpel, maar hoe? Nou, vul de blender met water, doe er een klein beetje sop bij en vervolgens moet je gaan blenden. Na dit gedaan te hebben is de blender weer schoon.

3. Verkleurde sieraden
Zilver of goudkleurige sieraden zijn duur en niet iedereen kan het betalen. Om te voorkomen dat je stalen ringen, in het geval je die hebt, verkleuren, is het van belang om er doorzichtige nagellak overheen te smeren of er haarlak op te spuiten. Laat dit vervolgens een nacht drogen en de sieraden zullen niet meer verkleuren.

4. Tandpasta resten
Je kent het vast wel, je wilt gaan tandenpoetsen, maar je tandpastatube is bijna leeg. Je probeert met veel geweld er iets uit te krijgen, maar dat gaat niet van harte. Om dit te voorkomen kan het handig zijn om de tube op te rollen en vast te zetten met een schuifspeldje. De tube gebruik je zuiniger en de laatste restjes tandpasta krijg je er zo ook beter uit.

5. Snoeren
Veel mensen winden zich erover op: snoeren die door elkaar lopen waardoor men niet meer weet welke kabel van welk apparaat is. Een tip is om de sluitingen van een broodzak te gebruiken en daarmee de kabels te ordenen. Op de sluitingen kun je de naam van de betreffende apparaten schrijven en hierdoor kun je de snoeren makkelijker terugvinden.

6. Zweetvlekken
Bij het dragen van witte shirts is zweten niet fijn. Er kunnen dan namelijk gele vlekken ontstaan. Dit kun je echter voorkomen door er citroen overheen te wrijven. Daardoor lijkt het alsof er niets is gebeurd.

7. IJskoffie
IJskoffie is de laatste jaren steeds populairder geworden. Je kunt dit zelf ook goed maken en dit kan zelfs zonder smaakverlies. Als je ijsklontjes in de koffie doet, wordt de smaak van koffie namelijk minder sterk. Dit kun je oplossen door afgekoelde koffie in een ijsblokjesvorm te doen en deze in de vriezer te doen. Haal hem er na een kwartier uit en je hebt prima ijskoffie!

8. Toetsenbord
Er zijn diverse manieren om een stoffig toetsenbord schoon te maken. Eén daarvan is een tandenborstel, maar het kan makkelijker. Je kunt namelijk post-it blaadjes pakken. Dit zijn vierkante papiertjes met plakkerige kanten. Plak deze plakkerige kant op het toetsenbord en trek het er weer af. Door de plak verdwijnt de stof van je toetsenbord.

Bron: De Telegraaf