Bodybuilders zijn een bijzonder soort. Ze hebben een bijzonder sterke mentaliteit, want geen normaal mens kan zichzelf iedere dag weer zo pushen. Maar sommigen bodybuilders verliezen zichzelf in hun sport en gaan een stap te ver. Deze acht bodybuilders beleefden hun ondergang in de sport.

 

 

 

1. Andreas Munzer stond bekend om zijn extreem laag lichaamsvetgehalte en nam chemicaliën om hem daarbij te helpen. In 1996 overleed hij op de operatietafel door verschillende tumoren in zijn lever, gekrompen testikels en een twee keer zo groot hart. Alles door de chemicaliën.
andreas-munzer-bodybuilders-who-went-too-far-550x600

2. Anthony D’Arezzo overleed aan een hartaanval nadat doktoren hem hadden gewaarschuwd dat hij dood zou gaan als hij niet stopte met trainen en het innemen steroïden.
anthony-darezzo-bodybuilders-who-went-too-far-550x600

3. Jarenlang gebruik van groeihormonen is gevaarlijk voor de hersenen. Bertil Fox was een geniale bodybuilder, maar verloor zichzelf helemaal door de hormonen. In 1997 schoot hij zijn schoonmoeder en vrouw dood.
bertil-fox-bodybuilders-who-went-too-far-550x600

4.Gary Himing overleed op het podium. Hij nam deel aan een bodybuildingcompetitie toen hij door een hartinval in elkaar zakte. Ongelooflijk maar waar: de show ging gewoon verder nadat zijn lichaam was weggedragen.
gary-himing-bodybuilders-who-went-too-far-550x600

5. Gordon Kimbrough was een rustige man, maar de anabole steroïden maakten van hem een ander persoon. In 1993 vermoordde hij zijn verloofde Kristy Ramsay.
gordon-kimbrough-bodybuilders-who-went-too-far-550x600

6. Gregg Valentino gebruikte jarenlang Synthol en kreeg daarmee de grootste armen ter wereld. Maar al die injecties eisten zijn tol. Zijn arm begon pus te lekken en zijn biceps ontploften, waardoor hij naar het ziekenhuis moest.
gregg-valentino-bodybuilders-who-went-too-far-550x600

7. Moustafa Ismail heeft de grootste biceps ter wereld, maar kan geen fatsoenlijk shirt meer dragen. Ook geen pretje.
moustafa-ismail-bodybuilders-who-went-too-far-550x600

8. Ook vrouwelijke bodybuilders kennen hun grenzen soms niet door alle zooi die ze binnen krijgen. Sally McNeil dacht dat haar man een affaire had en schoot een shotgun leeg in zijn borst.
sally-mcneil-bodybuilders-who-went-too-far-550x600