Zoek je nog inspiratie voor nieuwe drankspelletjes, of wil je gewoon wat extra redenen om te kunnen drinken met vrienden? Dan zijn deze 14 drankspelletjes ideaal!
Probeer ze allemaal uit en kijk welke jij de leukste vindt!

1 – Hoogstwaarschijnlijk

Stel vragen zoals ‘wie is hoogstwaarschijnlijk de persoon die iemand anders zijn broodje uit de frigo zal opeten?’ Neem een slok voor elke persoon die in jouw richting wijst.
1

2 – Uitgestreken gezicht

Schrijf de meest belachelijke vragen op waardoor je het moeilijk hebt om ze voor te lezen met een uitgestreken gezicht. Kan je het niet, en moet je lachen.. dan moet je drinken.
2

2b

3 – Dronken artiesten

Speel het spel Pictionary. Voor elke 20 seconden die je nodig hebt om te raden wat er getekend wordt moet je drinken.

3

4 – Sip sip shot

Volwassen versie van ‘zakdoek leggen’. 1 persoon gaat langs bij alle mensen die in de cirkel zitten. Wanneer hij ‘sip’ zegt moet je drinken, wanneer hij ‘shot’ zegt moet hij achter je aan rennen . Kan hij je niet vangen, dan moet hij zijn glas leeg drinken.

4

5 – Ik ging op café en ik dronk een..

Nieuwe versie van ‘ik ga op reis en ik neem mee..’ Herhaal telkens wat de vorige persoon dronk op café en voeg er iets nieuw aan toe. Vb: Ik ging op café en ik dronk een duvel. De volgende zegt dan ‘Ik ging op café en ik dronk een duvel en een tequila’
Ga je de mist in, neem dan een slok.

5

6 – Bijt in een zak

Leg een papieren zak in het midden van de cirkel, elke persoon moet deze oprapen door enkel zijn tanden te gebruiken. Wie faalt moet drinken. Maak de zak bij elke ronde een beetje kleiner.

6

7 – Waar of niet waar

Schrijf op voorhand enkele woorden op aparte papiertjes. Rol met de dobbelsteen zonder dat iemand het ziet. Bij een even nummer moet je een waargebeurd verhaal vertellen met het woord dat op het papiertje staat. Bij een oneven vertel je een verzinsel.
De rest moet gokken of je de waarheid verteld of niet, wie fout gokt moet drinken. Voor alle juiste gokken moet jij een slok nemen.

7

8 – Slip it in

Spreek op voorhand enkele zinnen af die vaak worden gebruikt. Als jij de afgesproken zin zegt moeten de anderen binnen de 5 minuten dit melden, gebeurd dit niet moeten ze allen drinken. Ontdekt iemand dat jij de zin hebt vermeld binnen de tijd, moet jij drinken.

8

9 – Als je begrijpt wat ik bedoel

2 mensen krijgen een soort situatie opgelegd (vb in het restaurant) en moeten elke zin zodanig zeggen dat het eindigt met ‘als je begrijpt wat ik bedoel’. Wie als eerste geen insinuaties kan maken moet drinken.

9

10 – Verbonden

Schrijf allerlei lichaamsdelen op verschillende papiertjes. Elk duo krijgt een lichaamsdeel toegewezen en is verplicht de hele tijd verbonden te zijn met dit lichaamsdeel van de ander. Wie loslaat moet drinken.

10

11 – Medusa

Iedereen zit in een cirkel met eenzelfde aantal glazen voor hem. Leg je hoofd allemaal op tafel en tel af. Op 3 kijk je iemand aan, kijkt er niemand terug dan zit je goed, kijkt er iemand in je ogen moet je drinken. Wie het eerst alle glazen op heeft verloren.

11

12 – draaiende pingpong

Sta met minstens 3 personen aan elke kant van de pingpong tafel. Wanneer je op het balletje hebt geklopt geef je het pallet door aan de volgende enzovoort. Wanneer iemand te laat is en het balletje mist moet heel de groep drinken
12
12b
 

13 – Zing een liedje

Neem wat drank in je mond en probeer een liedje te zingen. Kan je partner het raden dan moet de rest van de groep drinken. Kan hij het niet raden moeten jullie drinken.

14 – Brouwsels

Gooi met de dobbelsteen. Het aantal ogen dat verschijnt bepaald hoeveel ingrediënten de anderen mogen samengooien naar keuze. Eet of drink je dit brouwsel op moeten zij drinken, weiger je dan drink jij je glas leeg.

14
14b

15 – cup swap

Elke speler heeft een beker vol drank, een lege beker en een lepel. Probeer in een minuut tijd zoveel mogelijk drank in je andere beker te krijgen met de lepel. Op het einde drink je wat er nog overblijft van de oorspronkelijk volle beker.

15