Pinautomaat keert enorm bedrag uit aan dakloze

60

Een dakloze man uit de Amerikaanse stad South Portland in de staat Maine is opeens rijk door een pinautomaat. Een fout in het computersysteem zorgde ervoor dat hij 37.000 dollar (iets meer dan 27.000 euro) kreeg, zo meldt WGME.

De man was enkele uren voor het moment nog uit het bankgebouw weggestuurd door de politie. De dakloze sliep bij de pinautomaat bij het gebouw. In de vroege ochtend ging hij echter weer terug naar dezelfde plek, maar deze keer om ook van de pinautomaat gebruik te maken.

Een vrouw die stond te maken vond de man echter opmerkelijk lang over het pinnen doen en vertrouwde het zaakje niet. De vrouw besloot dan ook de politie te bellen. De politie keek verbaasd op bij aankomst, want het was de dakloze die enkele uren voor het pinnen nog werd weggestuurd, maar nu was hij zijn zakken aan het vullen met geld.

Bernard, een politieagent van het korps in South Portland, liet weten. “De man gebruikte zijn pinpas om een klein geldbedrag op te nemen, maar de automaat bleef maar geld uitspugen.” Volgens de politieman was een fout in het computersysteem de oorzaak van het feit dat de dakloze zo’n enorm bedrag kreeg.

De politie heeft het bedrag teruggegeven aan de bank. De TD Bank zal geen aanklacht indienen. “Door een fout in de systeemcode heeft deze pinautomaat van TD Bank een incorrect bedrag afgegeven aan een klant”, aldus de woordvoerder.