Elektriciteit. De Telefoon. Het Internet. Al deze uitvindingen werden al een tijd geleden ontdekt en zorgden voor een enorme verandering in het dagdagelijkse leven. Wetenschappers doen dan ook niets liever dan het leven van de normale mens eenvoudiger maken. Toch zijn een aantal ontdekkingen gelukkig nooit deel gaan uitmaken van de alledaagse levensstijl. Hier zijn de 7 grappigste uitvindingen die wetenschappers in het verleden ontwikkelden.

1) Fietsbanden Om Verdrinking Te Voorkomen

In een tijd waar zwemvestjes nog niet bestonden, maakte de fietsband deel uit van de zwemuitrusting. Stukken van de band werden rond het lichaam gedragen om de persoon boven water te houden.

00013795

2) De Gemotoriseerde Eenwieler

Alhoewel dit beeld afkomstig lijkt vanop de ‘Star Wars’ set, is het tegendeel waar. Gemotoriseerde eenwielers maakten even deel uit van de standaardvoertuigen. Enorme bescherming tegen een ongeluk bood het vervoersmiddel allicht niet.

00013796

3) De Radiohoed

Altijd naar de radio kunnen luisteren zonder af te moeten rekenen met irritante stopcontacten.  De radiohoed zorgde voor een constante verbinding met het medium. Of het heel comfortabel was, valt natuurlijk niet af te leiden.

00013799

4) De Lees-In Bed-Bril

In je bed een boek lezen zonder je nek in een ongemakkelijke positie te wringen, is praktisch onmogelijk. Wel, in het verleden besloten ze daar een oplossing voor te vinden. De leesbril die je al liggend kon gebruiken, was al snel geboren.

00013803

5) De Jasverwarming

In plaats van een extra jas of trui aan te trekken als je het koud hebt, besloten uitvinders een jasverwarming te ontwikkelen. De jas werkt een beetje zoals de zetelverwarming die wij nu in auto’s hebben. De hitte die zich verspreidde, moest de drager dan ook warm houden tijdens koude temperaturen.

00013804

6) De Faxkrant

Faxen was vroeger een communicatiemiddel dat vaak gebruikt werd. Niet alleen brieven werden zo naar de andere kant van de wereld verzonden. Ook kranten werden doorgefaxt. Natuurlijk niet in een even compact formaat zoals wij dat nu kennen.

00013809

7) Het Anti-Sneeuwstorm Masker

Veel mensen ergeren zich aan de kleine sneeuwvlokjes die in hun gezicht vliegen tijdens een sneeuwbui. Het anti-sneeuwstorm masker moest hier een antwoord op bieden. Het driehoekige masker zorgde ervoor dat het hele gezicht beschermd bleef. Doordat het doorzichtig was, konden mensen elkaars gezicht nog zien.

00013810