De 7 beste sociale media hypes

326

In het tijdperk van selfies en bewegende beelden doen jongeren er alles aan om grappig en bijzonder te zijn. Vooral het medium ‘Vine’, waarbij personen korte filmpjes  kunnen uploaden, blijkt een succes. Op de foto gaan met een stokbrood, bengelen aan takken als een vleermuis en sinds kort ook het nadoen van een walvis die een duik neemt. Alles kan. Hier zetten wij de 7 populairste sociale media hypes op een rijtje.

1) Planking

De hele rage begon met ‘planking’. Zo gestrekt mogelijk liggen op je buik zonder te bewegen. Letterlijk liggen als een plank. De moeilijkheidsgraad stijgt natuurlijk naarmate de locatie.

IMAG0437-1024x622

2) Owling

Na ‘planking’ kwam ‘owling’. In een drukke openbare plaats de houding van een uil aannemen met de bijhorende geluiden.

Owling1

3) Tebowing

Voormalig Amerikaans quaterback Tim Tebow kreeg een eigen trend naar zich genoemd: ‘tebowing’. Bij ‘tebowing’ beeldt de persoon de typische beweging van de Amerikaan uit waarbij hij geknield, steunend met één arm, een biddende beweging maakt.

abbey-road_2112376i

4) Batmanning

Alhoewel ‘batmanning’ lijkt te verwijzen naar de gelijknamige film is het tegendeel waar. Het hoofddoel van deze trend is niet je gedragen als Batman, maar gewoon ondersteboven hangen als een vleermuis. Op openbare plaatsen natuurlijk, anders is er niets aan.

3planking12xx

5) Baguetting

Dat alle voorgaande hypes vanuit Amerika of Engeland afkomstig waren, leek Frankrijk een steek van jaloersheid te geven. Vandaar hun eigen trend: ‘baguetting’. Simpelweg met een stokbrood op de foto gaan of bekende filmfragmenten nadoen.

00210802
6) Thibauting

België, dat natuurlijk niet kon achterblijven, kwam al even snel met het ‘thibauting’. Doelman Thibaut Courtois nadoen terwijl hij met gestrekte armen een uitzonderlijke redding uitvoert.

thibauting

7) Whaling

Als u dacht dat u ondertussen alle trends wel onder de knie had, trekt u weeral aan het kortste eind. Vers van de pers is het nieuwe ‘whaling’. Meer bekend als het ‘duiken als een walvis’. Beoefenaars maken op een openbare plek een sierlijke duik net zoals een walvis die terug onder water gaat.