7 tips om korting te scoren ná de solden

223
© Unsplash.com

De soldenperiode is traditioneel gezien hét moment om te besparen voor belgen. Enkele weken vóór de solden krijg je al te horen ‘ik wacht wel met kopen tot de solden beginnen’ of ‘binnenkort is het de moment, dan zijn het solden’. Vaak scoor je tijdens deze maand koopjes tot -90%. Maar ongetwijfeld heb je dit al eens gehoord of zelf voorgehad: ‘Verdorie, de solden zijn nét gedaan en nu is onze diepvries stuk’ of ‘ik moet een nieuw kleedje hebben voor de trouw, ik had dat beter gekocht tijdens de solden’. Maar vrees niet! Ook na de solden zijn er fantastische aanbiedingen te vinden. Wij geven je kort dé tips om de hoogste kortingen te scoren buiten de soldenperiode, zowel offline als online.

#1 Stockverkopen en online shopping clubs

Het hele jaar door, en zeker buiten de soldenperiodes, vind je fysieke outlet stockverkopen. Grotere winkelketen proberen niet verkochte artikels verkocht te krijgen via deze kanalen. Dé ideale manier om hoge kortingen te scoren. Wie online stockverkopen wil vinden, kan checken bij de (privé) shopping clubs als Zalando Lounge en Veepee. Deze zijn volledig gratis om van te genieten, maar je moet wel een account aanmaken. Vervolgens ontdek je dagelijks nieuwe hoge kortingen, op topmerken als Nike en Zwitsal.

#2 Wacht op de mid season sales

Iets minder bekend dan de solden, maar desalniettemin de moeite om je kooplust bot te vieren. Dit zijn de traditionele lente en herfst uitverkoop. Rond maart-april-mei en oktober-november vind je zo fantastische koopjes. Zowel offline als online.

  Tip!   Bekijk kortingen en promoties bij onderstaande webshops

#3 Maak gebruik van kortingscodes

Ondertussen wel bekend bij velen, maar toch vaak vergeten bij aankoop: de kortingscodes. Websites als kortingvandedag.be verzamelen alle aanbiedingen én kortingscodes van meerdere webshops.

#4 Check deal websites

Websites als Groupon en SocialDeal werken nauw samen met lokale bedrijven om speciale aanbiedingen op te leveren. Zo vind je vaak voordelen op restaurantjes, maar ook op topmerken als Tommy Hilfiger en Adidas.

#5 Bied mee op veilingwebsites

Dé allerbekendste in deze categorie is uiteraard VakantieVeilingen.be. Hier kan je bieden op producten als iPhones, vaatwastabletten, uitstapjes, horloges en zoveel meer. De veiling start bij €1 en is afhankelijk van andere bieders. Met wat geluk en de juiste timing, kan je al snel tot 50% korting scoren.

#6 Maak gebruik van cashbackprogramma’s

Websites als Earnieland en Familycard bieden een unieke formule aan: je maakt volledig gratis een account aan en daarna krijg je telkens een bepaald percentage van je aankoop teruggestort. Je dient enkel via hun links te shoppen bij je favoriete webshops en je krijgt automatisch 2 tot 5% terug van je aankoopbedrag. Lekker gemakkelijk, toch?!

#7 leef je uit op Black Friday en Singles Day

Overgewaaid uit de VS en China, raken deze speciale events meer en meer bekend bij het grote publiek. Je hoort zelfs al vaker ‘ik wacht met kopen tot Black Friday’. Tijdens het Black Friday weekend (ja, ondertussen al een heel weekend) en tijdens Singles Day, scoor je soms zelfs hogere kortingen dan tijdens de soldenperiodes.